Bu 9 Şehirde Corona Vakaları Artışa Geçti

Son dakika haberi: 9 şehrin valisinden son dakika açıklamaları geldi ve korona vakalarının son günlerde artışa geçtiğine yer verildi. İşte korona vakalarının artışa geçtiği yerler.

Bu 9 Şehirde Corona Vakaları Artışa Geçti

9 şehirde korona vakaları artıyor.

Son günlerde korona vakal sayılarının artmasının ardındna Sağlık Bakanlığı ile Valilikler harekete geçti. Vaka sayılarının artışa geçtiği şehirlerde valilikler , uyarılarda bulundu ve Adana 'da camilerden anonslar yapılarak vatandaşların kurallara uyması, maske takması, sosyal mesafeye  dikkat etmesi gerektiği bildirildi. 

Son günlerde yaşanan vaka artışının görüldüğü bazı şehirler şu şekilde açıklandı:

Adana,

Kastamonu,

Konya,

Bitlis,

Bursa,

Niğde,

Şanlıurfa,

Ardahan

Diyarbakır 

Kastamonu

Kastamonu Valiliği, son günlerde kentte korona vakalarının artması nedeniyle bir yazılı açıklamada bulundu ve  "İlimiz merkez ve ilçelerinde corona virüs vakalarında son günlerde artış eğilimi göze çarpmaktadır. Ağız ve burunu kapatacak şekilde maske takılması ve sosyal mesafe kuralları ile işyerleri için geçerli düzenlemeler yürürlükte olup; bu kurallara uyulması salgının durdurulması açısından önem arz etmektedir. Denetimle görevli kurumlar, denetimlerini çok daha yoğun bir şekilde yapmaları ve kurallara uymayanlara para cezası uygulamaları yönünde talimatlandırılmıştır.

Kurallara uymayan kişi ve iş yerlerinin 155 ve 156 numaralı telefonlara ihbarının yapılması, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları ve koronavirüs salgının önlenmesi için maske, mesafe ve kişisel hijyen kurallarına uyulması önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bursa

Bursa Valisi Yakup Canbolat, korona vaka sayısında yaşanan artış sonrası bir açıklamada bulundu ve "Kıymetli Bursalılar, ilimizde günlük corona pozitif vakada artışlar yaşanıyor. Lütfen kurallara uyalım hijyene, sosyal mesafe kuralına, maske kullanımına mutlaka uyalım, uymayanları uyaralım" dedi.

Niğde

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, virüsün yayılmasının artması nedeniyle bir açıklama yaptı ve "Sevgili Niğdeliler; Maalesef ilimizde corona virüs pozitif vaka sayıları tekrar tırmanışa geçmiştir. Normalleşme sürecinde de lütfen kurallara uyalım Hijyene, Sosyal mesafe kuralına, Maske kullanımına dikkat edelim!" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliği 'nden de bir açıklama geldi. Korona vaka sayısının artması nedeniyle bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,  "Vaka sayılarında artış var, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında da artış var. Yalnız Kovid-19'dan dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ve oranı, Türkiye genelindeki oranın üstünde değil. Vaka sayılarında da son 1 ayda bir miktarda artışın olduğunu görüyoruz." dedi. .

Vali Erin, "Çarşıda, pazarda, sokakta büyük bir sabır ve itinayla uyguladığımız kuralları tekrar hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. Dün pandemi kurulu toplantısından sonra da denetimlerin sıklaştırılması talimatımızı tazeledik.Bugünden itibaren de kurallara riayet etmeyen işletmelerimizin, esnafımızın, vatandaşımızın, tüm uyarı ve tavsiyelerimize rağmen çok sayıda insanın kurallara uymadan bir araya gelmesine neden olan etkinlikleri düzenleyenlerin ve bu etkinliklere katılanların, yapacağımız denetimlerle tespit edilmesi halinde, yaptırım yoluna başvuracağız."

Ardahan

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, yeni tedbir kararlarının alındığını, şehirde maskenin zorunlu olduğunu söyleyerek, "Ardahan'da dış kaynaklı olarak vaka sayısında artışlar oldu. Bizde aslında vaka sayısı son derece düşüktü. Başka illerden gelenlerden dolayı artış oldu. Örneğin 3 vakamız varken şu an bu sayı 18'e yükseldi. Biz de bunun daha da artmaması için bu ve benzeri bazı tedbirler aldık. Amacımız ilimizi vakada sıfır noktaya düşürmektir." dedi.

Adana

Son bir haftada korona sayılarının artması nedeniyle bugün Adana 'da camilerde anons yapıldı ve vatandaşların kurallara riayet etmesi, maske takması , sosyal mesafeye önem vermesi istendi. 

Camilerden yapılan anonsta "Dikkat corona virüs vaka sayısı arttığı için maske takalım, sosyal mesafeye uyalım, el hijyenini dikkat edelim" denildi.

Diyarbakır

Önceleri günde 3-5 vakanın görüldüğü kentte son 2 hafta içinde 1100 kişi koronaya yakalandı.  450 kişi hastanede 650 kişinin de evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi.

Kent genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca maskesiz sokağa çıkma yasağı devam ederken, son 14 gün içerisinde 3 kişinin de corona virüsten dolayı hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlarda tedirginlik başladı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA