Brezilya'da Korkunç Görüntü! Koronavirüs Nedeniyle Ölenleri Çöp Torbalarına Doldurdular

Yeni tip koronavirüs nedeniyle 50 binden fazla insanın öldüğü Brezilya'da bilanço günden güne daha da kötü bir hâl alıyor. Ülkede morg kapasitelerinin dolması nedeniyle sıkıntılar meydana gelirken ölülerin çöp torbalarına koyulduğu öğrenildi.

Brezilya'da Korkunç Görüntü! Koronavirüs Nedeniyle Ölenleri Çöp Torbalarına Doldurdular

Brezilya'daki hastanelerde çalışan acil servis personelince sosyal medyada paylaşılan görüntüler durumu gözler önüne serdi. Tıbbi malzeme yokluğu çekilen ülkede, cesetler hastaların yanı başında çöp torbalarında tutuluyor. Morgların tıka basa dolu olması nedeniyle hastane dışındaki cesetler ise konteynır toplu mezarlar durumuna gelmiş halde. Brezilya Devlet Başkanı ise ülkesinde 'Ergen liseliler' gibi davranmakla suçlanıyor.

Ölü sayısının günden güne artmasına rağmen kamuoyunca büyük tepki çekecek açıklamalarda bulunarak, ölü sayısının ciddi olmadığını, koronavirüsün ise herhangi bir grip gibi olduğunu söyleyen Bolsonaro, yaşanan tüm bu olaylara rağmen koronavirüs konusunda önlem almama konusunda ısrarlı. Bu esnada ülkesinde maskesiz dolaşan Brezilya Devlet Başkanı'yla ilgili mahkeme kararı da verildi. Bolsonaro'nun toplum sağlığını tehdit ettiğini belirten federal bir hakim devlet başkanının topluluk içerisinde maske takmasını zorunlu hale getiren bir mahkeme emri verdi.