Brezilya'da Kâbus Sürüyor! 24 Saatte 1349 Ölü

Yeni tip koronavirüse yönelik almadığı önlemlerle uzun süre gündeme gelen Brezilya bu sefer ölü ve vaka sayılarıyla gündemde. Brezilya, her geçen gün daha da kötü bir tablo çiziyor. 

Brezilya'da Kâbus Sürüyor! 24 Saatte 1349 Ölü

Brezilya'da 24 saat içerisinde yeni tip koronavirüs nedeniyle 1349 kişinin öldüğü öğrenilirken ülke genelindeki toplam vaka sayısının 584 bin 562'ye yükseldiği kaydedildi. 

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun koronavirüsü reddetmesi, sık sık Sağlık Bakanı Değiştirmesi dünyanın da gündemine geldi.. Ülke genelinde uzun süre koronavirüs konusunda büyük tepki çeken açıklamalar ve eylemlerde bulunan Bolsonaro, koronavirüs önlemleri alınmasını reddetmiş, sık sık koronavirüs karşıtı eylemlere katılarak burada maskesiz dolaşmıştı. Kendisine koronavirüs konusunda önlem çağrısında bulunanlara tepki gösteren popülist liderin yönetimindeki Brezilya adeta can çekişmeye başladı.

Test yapılmadığı için uzun süre koronavirüs vaka ve ölü sayısı açıklamayan Brezilya'da test sayılarının artmasıyla tablo da ortaya çıktı. 930 bin koronavirüs testi yapılan ülkede 584 bin koronavirüs hastası trespit edilirken ülke genelinde toplam ölü sayısı 32 bin 568'e yükseldi.Tespit edilen son vakaların ardından dünya genelinde en çok vaka görülen 2. ülke haline gelen Brezilya, çok kısa sürede dünyada en fazla ölüm kaydedilen 4. ülke haline geldi.