Brezilya'da Kan Donduran Tablo! 1272 Kişi Öldü

Brezilya'da yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 24 saat içerisinde 1272 kişinin öldüğü bildirildi.

Brezilya'da Kan Donduran Tablo! 1272 Kişi Öldü

Brezilya Sağlık Bakanlığı'nca aktarılan verilere göre, ülkede kovid-19 kaynaklı ölümlerin sayısı 24 saat içerisinde 1272 kişi daha artarak 38 bin 406 oldu.  Yeni tip koronavirüsün en yoğun görüldüğü ülkelerden olan Brezilya'da 32 bin 91 yeni vaka daha tespit ediliken, toplamdaki vaka sayısının ise son verilerin ardından 739 bin 503'e yükseldiği kaydedildi.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, uzun süre kovid-19'a karşı yaptığı açıklamalarla dünyanın gündemine oturmuş, koronavirüsün basit bir gripten farkı olmadığını söyleyerek halkın maskesiz sokağa çıkmasını teşvik etmişti. Alınan son verilerin ardından ülkede bir süre önce koronavirüs vaka ve ölü sayıları paylaşılmamaya başlanmış, tepkilerin ardından veri akışı tekrar sağlanmıştı.

Brezilya, kısa süre içerisinde koronavirüs nedeniyle en fazla can kaybında 3. ülke, en fazla vaka sayısında 2. ülke durumuna geldi. Yetkililer, tedbir yetersizliği ve geç kalınma nedeniyle Brezilya'nın kısa sürede koronavirüs ölü sayısında da ikinci sıraya çıkabileceğini belirtiyor.