Bir Ülkede Corona Pandemisinde İkinci Dalga Başladı

Korona salgınında örnek gösterilen ülkeler arasında olan Güney Kore'den son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre ülkede ikinci corona dalgasının başladığı açıklandı.

Bir Ülkede Corona Pandemisinde İkinci Dalga Başladı

Güney Kore 'de ikinci dalga başladı.

Koronavirüs ile mücadelede ve virüsü önlemede dünyaya örnek olarak gösterilen Güney Kore 'de ikinci korona dalgasının başladığı açıklandı. Alman yayın organı Deutsche Welle 'de yayımlanan haberde Güney Kore Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi Direktörü Yeong Eun Kyeong 'ın açıklamasına yer verildi.

Açıklamada , başlangıçta ikinci dalganın sonbahar ya da kış aylarında beklendiği, buna göre önlemler alındığı bildirilirken tahminlerin yanlış çıktığının altı çizildi. 

Yeong yaptığı açıklamada, son günlerde ülkedeki vaka artışı ile birlikte ikinci dalganın başladığını söyledi. İkinci dalgada merkez Başkent Seul ile çevresindeki kentler oldu. 

İlk dalganın Nisan ayı sonuna kadar devam ettiğini ifade eden Yeung, ikinci dalganın Mayıs ayından bu yana devam ettiğini söyledi. 

ÖNLEMLER AZALTILMIŞTI

Korona vaka sayılarının azalması sonrası alınan tedbirleri gevşeten Güney Kore 'de tedbirlerin yeniden gelmesi gündemde. Yeung yaptığı açıklamada, ikinci dalganın merkezi olan Seul 'de gece kulüpleri, kiliseler ve bunlar gibi kalabalık oluşturan mekanların salgına kötü etki ettiğini söyledi. 

Son verilere göre 52 milyon nüfuslu Güney Kore'de vaka sayısı 12 bin 438, şimdiye kadarki can kaybı ise 280 'e ulaştı.

ALMANYA'DA DA ARTTI

Almanya'da da koronavirüs vakalarındaki bölgesel patlamalar ülke genelindeki katsayıya yansıdı. Robert Koch Enstitüsü tarafından bulaştırma katsayısınin 0.89'dan 2,03'e yükseldiği açıklandı.

DSÖ 'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA

DSÖ, korona vakalarının dünya genelinde yeniden hızla arttığını söyledi ve bir günde 183 bin 20 kişiye korona bulaştığının tespit edildiğini açıkladı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA