Bir Şehrimizde 2 Haftadır Korona Vakası Görülmüyor

Son dakika haberi: Bir şehrimizde 17 gündür yapılan testlerin sonucu negatif çıkıyor. Artvin 'de şimdiye kadar yapılan test sayısı ve vaka sayısı açıklandı.

Bir Şehrimizde 2 Haftadır Korona Vakası Görülmüyor

Bir şehirmizde 17 gündür korona vakası yok.

Son dakika açıklaması geldi. Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Ali Dündar yaptığı son dakika açıklamasında , şehirde toplamda 857 test yapıldığı ve bu testlerin sonucunda 39 vaka olduğu, 5 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Kentin Arhavi, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde ise şu ana kadar  korona hastası olmadı. 

Dr. Mehmet Ali Dündar yaptığı açıklamada, ”Artvin’de koronavirüsle ilgili yaptığımız çalışmalar, şükürler olsun ki olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Hastanelerimizde yatan pozitif koronavirüs vakamız kalmadı. İki haftadır yeni tespit ettiğimiz vakaya da rastlamadık. Artvin koronavirüs yönünden kendini sterilize etti, diyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Artvinlilerin yükske oranda kurallara adapte olduğu ve tedbirlerin başarı ile uygulandığını açıklayan Dündar "Tehlike tamamen gecene kadar bu duyarlılığın devam edeceğini umut ediyoruz. Rehavete kapılmadan, herkesin alına kararlara uygulamasına devam etmesini arzu ediyoruz“ dedi. 

Bölgede 35 senedir esnaflık yapmakta olan Necati Türker isimli kişi , ilk defa böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, "Artvin halkı son derece kurallara uyuyor, son derece bilinçli sokakta çocuk, yaşlı görmüyoruz. Bu yüzdende Artvin’de vaka sayısını sıfır olması bizi mutlu ediyor” derken, evde kalarak kendisini bu şekilde izole eden Sami Özçelik ise "Artvin’de iki haftadır vaka bulunmuyor. Bunun nedeni Artvin halkının oldukça duyarlı ve kurallara uymasıdır. 20 yaş altı, 65 yaş üstü sokağa çıkmadı. Bu şekilde kent coronaya karşı birlik olmuş durumda. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA