Bir Şehirde Daha Görüldü: 6 Kişide Mutasyonlu Virüs

İngiltere'de mutasyona uğrayan koronavirüs bir şehrimizde daha görüldü. Gelen son dakika bilgilerine göre 6 kişide mutasyonlu virüsün tespit edildiği bildirildi.

Bir Şehirde Daha Görüldü: 6 Kişide Mutasyonlu Virüs

Mutasyona uğrayan virüs bir şehirde daha görüldü.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz bir basın toplantısı düzenledi ve şehirdeki koronavirüs vakaları hakkında önemli bilgiler verdi. Ayaz yaptığı açıklamada kentte 6 kişide İngiltere 'de görülen mutasyonlu virüsün görüldüğünü söyledi. Vakaların genel manada iyi olduğunu, bu kişilerin karantinaya alındığını söyleyen Vali Ayaz, "Vaka sayılarımız genel manada iyi, bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Tekrar söylüyoruz tedbiri elden bırakmayalım. Sonuçta hastalık hala aramızda kol gezmeye devam ediyor. Mutasyon konusu Sağlık Bakanlığımızın açıklamalarından da anlaşıldığı üzere ülkemizde giderek görüldüğü il sayısı arttı. İlimizde de görüldü. İlimizde de mutasyon virüs yani korona virüsün yeni mutasyonu görüldü. Bunun en büyük riski bulaştırıcılığının çok yüksek olması. Onun için tüm vatandaşlarımızı dikkatli olmaya tekrar davet ediyoruz. İşin şakası yok. Mevcut ortaya çıkan vakalarla ilgili gereken tüm çalışmalar yapıldı"  dedi.

Mutant koronavirüsün görüldüğü kişilerin karantina altına alındığını söyleyen Vali Ayaz, "Şahıslar izolasyonda. Genel durumları iyi. Yaşları genç. Hastalık henüz bitmedi, bitmesine de uzun bir süre var. bir süre daha bu tedbirlerle beraber yaşamak durumunda kalacağız. Aşılama çalışmaları Sağlık Bakanlığımızın belirlediği öncelikler doğrultusunda devam ediyor. Sağlık personelimiz aşılarını oldular, bu hafta ikinci doz aşıları da uygulanmaya başlanacak. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği öncelikler doğrultusunda da aşı çalışmaları devam edecek. Elimizde şu an için mevcut hedef kitlemizi aşılayacak yeterli sayıda aşımız var. Son vefat sayısı da 309. Çok şükür vaka sayılarıyla orantılı olarak vefat sayılarında da bir azalma kaydedildi. Yine hastanede az da olsa hem serviste hem yoğun bakımda yatan hastamız var. Onlara da acil şifalar diliyorum. Tedbirlere uymaya devam edeceğiz. Rehavete kapılmayalım lütfen" dedi.