Bir Kentte Koronaya Yakalanan Sağlık Personeli Sayısında Korkutan Artış

Son dakika haberi: Çorum 'da coronaya yakalanan sağlık personeli ayısında korkutan artış meydana geldi.

Bir Kentte Koronaya Yakalanan Sağlık Personeli Sayısında Korkutan Artış

Çorum 'da koronaya yakalanan sağlık personeli sayısı artıyor.

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Sezikli, kentte son 1 ayda 40 'tan fazla sağlık personelinin koronaya yakalandığını söyelerek, "Bunların tümü virüsü hastane dışından kaptı. Pozitif personelimizi tek tek arıyorum ve ne olduğunu soruyorum. Düğün, toplantı, memleket ziyareti gibi sonuçlar çıkıyor." ifadelerini kullandı. 

SALGINA KARŞI YOĞUN MÜCADELE

Personellerin salgına karşı yoğun şekilde mücadele ettiğini söyleyen Sezikli, "Halkımızın salgınla mücadelede belli bir konsantrasyonda gitmesi çok önemli. Tabii ki bıkkınlık, yılgınlık var. Bu bıkkınlık en başta sağlık personelinde var, bunun bilinmesini istiyoruz. Ancak ne olursa olsun bu süreç geçinceye kadar aynı konsantrasyonla çalışacağız. Vatandaşlarımızın da gerekli olmadıkça hastaneye gelişi ertelemesi bizim için çok önemli. Süreç belirsiz, ne zaman biteceği belli değil. Bundan sonrası halkımızın kurallara ne kadar uyacağına bağlı. Rehavet içinde devam edersek bunun sonu görünmüyor. Aşı bulununcaya kadar hemen hemen hepimiz bunu geçireceğiz demektir." dedi. 

SAĞLIK PERSONELLERİ HASTANE DIŞINDA YAKALANDI

Son 1 ayda kentte 40 'tan fazla personelin koronaya yakalandığını belirten  Sezikli, "Bunların tümü virüsü hastane dışından kaptı. Pozitif personelimizi tek tek arıyorum ve ne olduğunu soruyorum. Düğün, toplantı, memleket ziyareti gibi sonuçlar çıkıyor. Bunlara dikkat etmemiz lazım, çünkü biz son noktayız." diye konuştu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA