Bir İlimizden Güzel Haber Geldi! Sivas Valisi: Vaka Sayıları Yüzde 80 Oranında Azaldı

Sivas Valisi Ayhan, kent genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilen tedbirlerin meyvelerini vermeye başladığını, vaka sayılarında yüzde 80 oranında azalma meydana geldiğini açıkladı.

Bir İlimizden Güzel Haber Geldi! Sivas Valisi: Vaka Sayıları Yüzde 80 Oranında Azaldı

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamalara göre, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde 153 merkez köy muhtarı , il genel meclis üyeleri ve kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

Vali Ayhan, burada yaptığı konuşmada devletin aldığı kararlar ve yerelde uygulanan tedbirlerle birlikte kovid-19 sürecinin başarıyla sürdürüldüğünü, son tedbirlerin meyvesini vermeye başladığını koronavirüs vaka sayılarında yüzde 80 oranında azalma meydana geldiğini açıkladı. Vali ayhan, "Geldiğimiz noktada ilimizde vaka sayılarında yüzde 80 azalma var. Hedefimiz olan son vakayı tedavi edene kadar tedbirlerimizi elden bırakmıyoruz. Sahada maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek aynı kararlılıkla mücadelemize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sivas Valisi, alınan kararlarıla ilgili vatandaşların bilinçlendirilmesi hususunda muhtarların büyük emeği ve katkısı olduğunun da altını çizerek, "Sizler, devletimizin güler yüzü ve şefkat elisiniz. Bu salgın sürecinde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu mücadelede başarılı olduysak sizin de büyük katkınız ve desteğiniz oldu. Maske dağıtımında, halkın bilgilendirilmesinde, vefa sosyal destek ekiplerine sağladığınız katkılarla bu mücadelede bize büyük güç kattınız. Hepinizden 2021 yılında da aynı desteği bekliyoruz." diye konuştu.