Bir İlimizden Daha Kötü Haber! Vaka Sayısı Arttı

2019 yılının Aralık ayında Çin'de ortaya çıktıktan kısa süre sonra tüm dünyaya ölüm saçan yeni tip koronavirüs ülkemizde de ölümü beraberinde getirdi. Diyarbakır'dan ise vaka konusunda kötü haberler gelmeye başladı...

Bir İlimizden Daha Kötü Haber! Vaka Sayısı Arttı

Yeni tip koronavirüs vaka sayısına ilişkin genel açıklamalar gündelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanırken, İl valilikleri de illerdeki son duruma ilişkin vatandaşları bilgilendirerek önlemlere uyma çağrılarında bulunuyor. Yeni normale geçişte ilk kez büyükşehirlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmadığı bu hafta tepki çeken görüntüler ekranlara yansırken, Diyarbakır'dan ise yeni vaka haberleri art arda geldi. Diyarbakır'da 6 gün içerrisinde 200 yeni vaka tespit edilerek hastanelerde tedavi altına alındığı, 350 kişinin ise evlerinde gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Yurt Genelinde Son Durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 7 Haziran koronavirüs güncel tablosunu paylaşarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca, 7 Haziran Koronavirüs Güncel Tablosuna ilişkin, "FİLYASYON ÇALIŞMALARINDA, “Geçmiş olsun” ziyareti sebebiyle bir ilimizde 190 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. Bir diğer ilimizde, asker uğurlamasında, 58 kişi virüsle enfekte oldu. Yeni iyileşen hasta sayımız, 2.647. Tedbir azaldıkça tehdit artıyor. http://covid19.saglik.gov.tr" değerlendirmesini yaptı.