Bir İlimizde Korona Paniği! Harita Kırmızıya Döndü

Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz uygulaması hayat eve sığar üzerinden bakıldığında Malatya'daki koronavirüs vakalarındaki endişe verici artış kolaylıkla gözlemleniyor

Bir İlimizde Korona Paniği! Harita Kırmızıya Döndü

15 günde haritanın neredeyse tamamı kırmızıya dönmüş durumda. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs konusunda vatandaşları uyarmak ve son gelişmeleri bildirmek üzere hayata geçirdiği hayat eve sığar uygulaması üzerinden vatandaşlar bulundukları bölgelerdeki koronavirüs vakalarını takip ederek tehlikeli bölgeler hakkında fikir sahibi olabiliyorlar. Yaklaşık 15 gün önce haritada tek tük kırmızı (tehlikeli) işareti gören Malatyalı vatandaşlar ise son günlerde artan vakalar karşısında şaşkın.

Kurban Bayramı'nın ardından vaka sayılarında artış beklendiği uzmanlar tarafından dile getirilse de çok fazla vaka artışı beraberinde endişe ve paniği de getiriyor. Kısıtlamaların tekrar gündeme gelmesinden endişe duyan vatandaşlar, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayanlara tepki gösteriyor. Malatya'da geçtiğimiz günlerde toplanan İl Hıfzsıhha Kurulu yeni tedbirleri duyurmuştu. Buna göre kentteki cenaze, düğün, yemek gibi organizasyonlara yönelik yeni kısıtlamalar hayata geçirilmiş, 65 yaş üstü vatandaşların saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkmaları ve her türlü organizasyonlara katılmaları yasaklanmıştı.