Bir İlde Daha Bayram Öncesi Koronavirüs Kararı! 'Yasaklandı'

Bartın Valisi Sinan Güner , Kurban Bayramı'nda alınacak koronavirüs önlemleri kapsamında, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen toplu faaliyetlerin yasaklanacağını söyledi.

Bir İlde Daha Bayram Öncesi Koronavirüs Kararı! 'Yasaklandı'

Basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Kurban Bayramı öncesi kent genelinde koronavirüs vaka durumu ve alınacak önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bartın Valisi, Bilim Kurulu'nun göndereceği rehberi beklediklerini, toplu bayramlaşma gibi etkinliklerin koronavirüs önlemleri kapsamında yasaklanacağını söyledi.

SADECE İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Bartın Valisi , "İİl Hıfzıssıhha Kurulumuz, Kurban Bayramı ile ilgili kararlarını açıkladı. Mesela hayvanın başında 1 kişi bulunacak. Tabi bir vakit geçtiği için Pazartesi günü olacak olan toplantıdaki bu eski kararımızı bir kere daha vurgulamış oluruz. Yeni yasaklama kararları da olacak. Hafta sonu yapılacak bilim kurulu toplantısını bekliyorum. Aslında Karabük Valiliği'nin söylediği şey hepimizin aklından geçen şey. Bilim kurulu rehberini göndersin. Buradaki adetleri usulleri öğrensin. Bu karar alındıktan sonra her evde her köyde jandarma polis bulundurma ihtimaliz yok ama bunu ilan ettiğimizde bir caydırıcılık olacağına inanıyorum" dedi.