Bir İlçede Korona Şoku: 148 Kişi Yakalandı Temaslı 600 Kişi Karantinaya Alındı

Korona pandemisinde vakalar, son günlerde artmaya devam ediyor. Elazığ'dan gelen son bilgilere göre bir ilçede 148 vakanın çıktığı ve 600 temaslı kişinin karantinada olduğu öğrenildi.

Bir İlçede Korona Şoku: 148 Kişi Yakalandı Temaslı 600 Kişi Karantinaya Alındı

İlçede corona şoku: 148 kişi coronaya yakalandı 600 kişi karantinada.

Elazığ'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Kovancılar İlçesi 'nde 148 kişinin corona test sonucu pozitif çıktı. Korona test sonucunun çıkmasının ardından filyasyon çalışmaları yapıldı ve ilçede toplamda 600 kişi tespit edilip bu kişiler karantinaya alındı.

Elazığ'ın corona salgınında dikkat çeken ilçesinde vaka artışının önüne geçilmesi için denetimler sıkılaştırıldı. Maske kullanımının daha önce zorunlu hale getirildiği kentte son günlerde vaka artışları oldu. 

Bugün açıklanan son verilere göre ilçede toplamda 148 korona hastası olduğu bildirildi. Bu 148 kişin temaslı olduğu öğrenilen 600 kişi ise karantina altına alındı. 

Vakaların artması sonrası yetkililer denetimleri arttırırken vaka sayısının düğünler, bayramlaşmalar ve kurallara riayet edilmemesi nedeniyle arttığı bildirildi. 

CEZALAR KESİLİYOR

Yapılan denetimlerde belirtilen kurallara, maske mesafe kurallarına  uymayan vatandaşlara uyarılar yapılıyor. Maske zorunluluğuna uymayanlara cezalar kesildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA