Biontech'in Koronavirüs Aşısıyla İlgili Flaş Gelişme!

Son Dakika... BionTech ortak kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, yeni tip koronaviüs aşısına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Biontech'in Koronavirüs Aşısıyla İlgili Flaş Gelişme!

Koronavirüs aşıları arasında etkinlik oranları nedeniyle en çok tercih ediilen BionTech aşısının yeni bir tipinde çalışmalara başlandığı açıklandı. Şahin, yeni aşıyla daha uzun süreler boyunca aşının dayanıklı tutulabileceğini söyledi. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde , en etkili aşılardan birini geliştiren BionTech, aşının daha uzun süre muhafaza edilebilmesine olanak sağlayan bir aşı geliştirme sürecini başlattı.

Prof. Dr. Şahin, Hindistan gibi ülkelerde, sıcaklık ve uygun koşulların yoksunluğunun aşının muhafaza edilmesinde sıkıntıları beraberinde getirdiğini, yeni aşı çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasının ardından uzun aylar boyunca kovid-19 aşısının saklanabileceğini söyledi. Başlatılan çalışmaların ardından onay aşamasına kadar gelen yeni aşının, standart buzdolaplarında 2-8 derece arasında seyreden sıcaklıklarda saklanabilmesinin hedeflendiğini söyleyen Prof. Dr. Şahin, "Koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşı formülümüz eksi 80 derece saklanabiliyor ve taşınabiliyordu. Oldukça hassas koşullara ihtiyaç duyan bu aşı formülünü geliştirmemizin ardından yeni aşı çalışmalarına başladık. Dağıtımcılara daha kolay bir şekilde ulaşmasını hedeflediğimiz yeni aşımız, 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek. Yeni koronavirüs aşısı, aynı zamanda 6 aylık bir raf ömrüne sahip olacak" dedi.