Bingöl Valisi İl Genelindeki Koronavirüs Kaynaklı Can Kaybını Açıkladı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana Bingöl'de toplam 16 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, bunun Bingöl nüfusu ölçeğinde büyük rakam olduğunu söyledi.

Bingöl Valisi İl Genelindeki Koronavirüs Kaynaklı Can Kaybını Açıkladı

Bingöl Valisi Ekinci, İl Özel İdaresi'nin sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Bingöl'deki koronavirüsla mücadele konusunda açıklamalarda bulundu.

Bingöl'deki vakaların yüzde 23'lük kısmının 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan oluştuğunu belirten Vali Ekinci ayrıca, "Sayı genellikle vermiyorum, ama bu önemli bir sayı. Bingöl nüfusu ölçeğinde Covid-19'a bağlı ölüm oranı ciddi bir rakam. Dolayısıyla bu rakamı tüm vatandaşlarımızın bu hassasiyeti algılaması için söylüyorum. Özellikle gençlerimiz bu virüs sürecini biraz hafife alıyorlar. Bünyeleri güçlü olabilir, herhangi yan bir hastalıkları olmayabilir. Bazen bu süreci hafif atlatabilirler, hatta belirtisiz atlatabilirler. Ancak genç kardeşlerimiz çevrelerine bu hastalığı bulaştırma riski en fazla olan kişilerdir. Dolayısıyla yaşlı vatandaşlarımızı muhafaza etmek istiyoruz, hastanedeki hallerini görünce içimiz acıyor. İstiyoruz ki hiçbiri bu illete yakalanmasın. Ama buna vesile olan herhangi bir gencimiz duyacağı vicdan azabı da bizleri rahatsız ediyor" diye konuştu.