Bill Gates'ten Yeni Salgın Uyarısı Geldi

Son dakika haberi: Microsoft'un Kurucusu Bill Gates, koronavirüs salgını ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve yeni salgın uyarısında bulundu.

Bill Gates'ten Yeni Salgın Uyarısı Geldi

Bill Gates'ten yeni salgın uyarısı.

Microsoft'un kurucusu, dünyaca ünlü isim Bill Gates bir son dakika açıklamasında bulundu. Gates yaptığı açıklamada dünyanın yeni salgınlara karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. Eşi Melinda Gates ile birlikte bu yılki mektubu salgın üzerine yazmaya karar verdiğini bildiren Bill Gates, kendisine en çok sorulan sorulardan birinin, dünyanın ne zaman normale döneceği sorusunun olduğunu söyledi.

Herkesin corona öncesi duruma dönmek istediğini söyleyen Gates, ancak asla geri dönmemeyi umduğu konuyu "pandemiler konusundaki rahatlığımız" şeklinde ifade etti.

KORONA SONRASI SALGIN

Korona ile mücadelede çabalara, aşı çalışmalarına destek veren Bill Gates, bunun son salgın olmayacağını söyledi ve "Bir sonraki salgının grip mi, koronavirüs mü yoksa daha önce hiç görmediğimiz yeni bir hastalık mı olacağını bilmiyoruz. Dünya bunu önlemek için adımlar atmadıkça, bir sonraki salgının tehdidi her zaman olacak." dedi. 

Salgınların önüne geçebileceklerini ve bunun iyi bir haber olduğunu söyleyen Bill Gates, "Geçen yılın zorluklarının yeniden yaşanmasının önüne geçmek için, savaş tehdidinin ciddiye alındığı kadar pandemiye hazırlık da ciddiye alınmalıdır. Bir sonraki pandemiyi durdurmak için yılda on milyarlarca dolar harcamak gerekecek. Ancak koronavirüs salgınının dünyaya 28 trilyon dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Trilyonları kurtarmak ve milyonlarca ölümü önlemek için dünyanın milyarlar harcaması gerekiyor. Dünyanın satın alabileceği en iyi ve en uygun maliyetli sigorta poliçesinin bu olduğunu düşünüyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA