Bill Gates Koronavirüs Salgınının Ne Zaman Biteceğini Açıkladı!

Microsoft'un kurucusu dünyanın en zengin iş insanlarından Bill Gates, yeni tip koronavirüse ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bill Gates Koronavirüs Salgınının Ne Zaman Biteceğini Açıkladı!

Koronavirüs salgınının yaydığı konusunda sık sık ithamlarla karşı karşıya kalan Bill Gates, koronavirüsün zengin ülkeler için 2021 sonunda, dünyanın geri kalanı için ise 2022 sonunda sona ereceğini söyledi. Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra 19 milyondan fazla insana bulaşan ve 730 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs ölüm saçmaya devam ederken, koronavirüs salgınının ne zaman sona ereceğine ilişkin açıklamalar da merakla takip ediliyor.

Son yıllarda vakıf çalışmalarıyla gündeme gelen Microsoft'un kurucusu Bill Gates, koronavirüs salgınına ilişkin sık sık değerlendirmelerde bulunuyor. Koronavirüs salgınının aşının bulunması durumunda zengin ülkeler için 2021 yılı sonunda, dünyanın geri kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini tahmin ettiğini söyleyen Bill Gates, Rusya ve Çin'in aşı geliştirme çalışmalarına dair de değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın kısa süre sonra aşılamaya geçeceğini duyurmasıyla ilgili fikirleri sorulan Gates, yan etkiler konusuna dikkat çekerek, büyük kitlelerin bir anda aşılanmasının beraberinde felaketi de getirebileceğini söyleyerek, "Sadece yan etkilerini kontrol etmek için 3. fazda muhtemelen üç ya da dört aya ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.