Bilim Kurulu Üyesinden Korkutan Açıklama Kovid Servisleri Geri Dönüyor

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, hastanelerde kapatılan Kovid servislerinin açılmasına dönük çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı.

Bilim Kurulu Üyesinden Korkutan Açıklama Kovid Servisleri Geri Dönüyor

Koronavirüs vakalarının yeniden ciddi oranlarda artmasıyla beraber yeni hazırlıkların başladığı duyuruldu. Ekimde beklenen büyük artışın Temmuzda başlaması uzmanları endişelendirirken konu ile ilgili çalışmaların başladığı duyuruldu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener YeniŞafak'a kritik açıklamalarda bulundu. İşte Şener’in o açıklamaları:

“Vakaların nedeni, bağışıklık yelpazesinin daralmış olması. Aşılanma ve bağışık hasta grubu oranı düşüyor. Aşılamanın üstünden aylar geçti. Üçüncü veya hatırlatma dozunu yaptırmayanlar virüse duyarlı hale geldi. Bu arttıkça vaka sayıları artıyor. Küçük çocuklarda da pozitif vakalar arttı.

"Servisler hazır"

Görev yaptığım hastanede Kovid artışlarına yönelik hazırlıklar tamamlandı. Kapanan Kovid-19 servisleri vardı, onlara yönelik hazırlıklar var. Daha önce bu servislerde çalışan personelin çalışma sistemine dönük planlamalar tamamlandı. Vaka tırmanışında ortalama 2-4 hafta arasında süreç yatış ve yoğun bakıma yansıyor. Tırmanış trendi 2 hafta oldu, sahada yoğun bakım hizmeti ve yatan hasta hizmeti anlamında lokomotif olan hastanelerde çalışmalar yapılıyor. Büyük ölçüde tamamlandı.”

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /