Bilim Kurulu Üyesi Uyardı: Koronavirüsten Daha Riskli, Ölüm Oranı Daha Yüksek

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik , kene ısırmasıyla bulaşan KKKA ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Uyardı: Koronavirüsten Daha Riskli, Ölüm Oranı Daha Yüksek

Kayseri Şehir Hastanesi'ne özellikle civardaki illerrden KKKA vakalarının geldiğini söyleyen Çelik, KKKA'nın yıllardır bilinen bir hastalık olduğunu , ciddiyetinin yüksek olduğunu, ölüm oranının koronavirüse göre çok daha fazla olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İlhami Çelik, "Son dönemlerde KKKA hastalığıyla ilgili biz de hastanemize başvuru almaya yeniden başladık. Özellikle Kayseri’ye yakın kentlerden çok hasta geliyor. Bu kentlerin en başında da Yozgat geliyor. Özellikle tarım alanında çalışanlar kesinlikle vücutlarında kene kontrolü yapmalılar.Bugün maalesef KKKA hastalığı nedeniyle kaybettiğimiz hastalar var. Hastalıklarla ilgili yapılan önerilere vatandaşlarımızın uyması gerekiyor. Kayseri Şehir Hastanesi'nde şu anda KKKA hastalığından tedavi görenlerin durumu iyi. Çok uğraşılmasına rağmen hayatını kaybeden genç bir vatandaşımız var. Bunun dışındaki hastaların durumu iyiye gidiyor." diye konuştlu.

Sağlık Bakanlığı'nca aktarılan verilere göre, Türkiye'deki KKKA vaka sayısı 492'ye yükselirken, ülke genelinde KKKA nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18 oldu.