Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: Yasaklara Geri Dönmek Zorunda Kalabiliriz

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından yeni tip koronavirüs salgınındaki son duruma ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: Yasaklara Geri Dönmek Zorunda Kalabiliriz

"ÇAY DEMLEDİM GELİN" ÇAĞRILARI SON BULMALI

Koronavirüs salgınında istenilen sonuçların elde edilemediğini ve salgının günden güne yayıldığını, yasaklamaların artabileceğini belirten Özlü, ev içi buluşmalara ara verilmesi gerektiğini, salgının en fazla aile içinde bulaştığını söyledi. Sosyalleşme konusunda vatandaşların tedbirli olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özlü ,"Özellikle aynı apartmanda, aynı sitede oturanlar ya da mahallede yakın oturanlar bir araya gelmek isteyebilirler. 'Çay demledim gelin, birlikte çay içelim', 'çayı koy geliyoruz', 'maç var birlikte maç izleyelim', 'yaş günü yaptık, gelin pasta keselim' bu tür davetler, bir araya gelmeler olursa alınan tedbirler baypas edilmiş olur, kısa devre olur. Alınan idari kararların etkili olması için, salgının durdurulması için biz de vatandaş olarak bu konuda duyarlı olmalıyız" dedi.

YASAKLARA GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALABİLİRİZ

Gereksiz yere dışarı çıkılmaması, evde kalınması gerektiğine yönelik uyarılarına devam eden Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, aksi takdirde salgının yayılımının önlenmesi amacıyla daha sert tedbirlerin hayata geçirilmesinin söz konusu olacağını söyledi. Özlü, "Dolayısıyla evde oturmalıyız, eve de kimseyi almamalıyız. Evde de hane halkının dışındaki kişiler ile bir araya gelmek güvenli değil. Sokağa çıkmayız ama evde bulaşma devam edebilir. Hepimizin bu konuda sürece destek vermesi gerekiyor. Bunu yapmazsak bizi zora sokacak, canımızı yakacak radikal kararlara, yasaklara geri dönmek zorunda kalabiliriz" dedi.