Bilim Kurulu Üyesi Tarih Verdi! 7-10 Gün İçerisinde En Tepe Noktaya Geçtikten Sonra...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronavirüs pandemisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? sorusuna Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan yanıt geldi.

Bilim Kurulu Üyesi Tarih Verdi! 7-10 Gün İçerisinde En Tepe Noktaya Geçtikten Sonra...

RS FM'de Atilla Güner'le akşam postası programının konuğu olan Ateş Kara, önümüzdeki 7-10 gün içerisinde Türkiye'de en tepe noktaya gelindikten sonra aşağı doğru inişin görülebileceğini söyledi. Son 4-6 gün içerisindeki yeni tanı konulan vaka sayısının 4 bin civarında sabit ilerlediğini söyleyen Ateş Kara, "Önümüzdeki 7 ile 10 gün içerisinde en tepe noktaya gelip sonrasında da ufak ufak aşağıya inme zamanımızın geldiğini gösteriyor. İzolasyon kurallarına tam olarak uyar, sosyal mesafeye dikkat eder ve söylediğimiz hijyen kurallarına da dikkat edersek. Hastaneye başvurularında ve yoğun bakıma geçiş oranımızda azalma var. Hastaneye yatırılan insanların, yoğun bakıma geçiş oranı azalmış oldu. Hastaneye yatırdığımız hastaların artık daha azı yoğun bakıma gitme ihtiyacı hissediyor. İyileşme rakamlarımız yükseliyor çünkü çok erken ilaca başlayabiliyoruz. İlacımız mevcut. Test kapasitemiz 60 bin, 70 bin civarında ama 30 bin civarında kullanma ihtiyacı duyuyoruz. Test yapmak konusunda da azalma var." dedi.

GÜNCEL KORONAVİRÜS HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE KATIL

"RAMAZAN BAYRAMI SONRASINDA BİRAZ RAHATLAMA OLACAK GİBİ DURUYOR"

Bilim Kurulu Üyesi Kara, Ramazan bayramından sonrasını işaret ederek daha sonra şunları söyledi: Rakamlarımızı daha aşağıda tutabilir miydik? Bir miktar belki daha aşağıda tutabilirdik. Keşke insanlarımızın hiçbirini kaybetmesek. Daha acısı olmaması için iyi yoldayız. Büyüklerimizi evde tutmayı başarıyoruz ve biraz daha bu durum sürecek. Bayram sonrası biraz daha rahatlama olacak gibi duruyor. Bizler işimizi isteyerek severek yapıyoruz. Sevdiklerini, çocuğunu veya ailesini uzun süredir görmeyen birçok sağlık çalışanı var. Hep beraber kurallara uyarsak, sağlık çalışanlarına saygı duyarsak Türkiye bu işi başardı deme şansına sahip olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA RAMAZAN BAYRAMI SONRASINI İŞARET ETMİŞTİ

Temel bir sağlık sorunu olan salgının, ekonomik sonuçlar itibariyle ikinci dünya savaşından sonraki en büyük kriz haline döndüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı, ülkemizde gelinen noktanın salgının yatay seyre geçtiği yönünde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temelde bir sağlık sorunu olan bu salgın, ekonomik sonuçları itibarıyla İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük kriz haline dönüşmüştür. Geldiğimiz noktada salgını yatay seyre geçirmeye başladığımızı görüyoruz. Ramazan ayı boyunca da tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

21 NİSAN 2020 GÜNCEL TABLO

21 Nisan Koronavirüs Güncel Tablosu paylaşıldı. Sağlık Bakanlığı, 21 Nisan 2020 Türkiye koronavirüs güncel tablosunu paylaştı. 24 Saatte yapılan test sayısı 39 bin 429 olurken, toplam 4 bin 611 testin pozitif çıktığı, ülke genelindeki toplam vaka sayısının 95 bin 591 olduğu belirtildi. 24 saat içerisinde 119 vatandaşımızın daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği, Türkiye'deki toplam can kayhbının 2 bin 259 olduğu belirtildi.