Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü Uyardı! Yeni Kısıtlamalar Yolda...

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs hasta sayısının daha da artış göstermesi durumunda yeni yasakların geleceğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü Uyardı! Yeni Kısıtlamalar Yolda...

Ulusal Kanal'a Türkiye'deki koronavirüs salgını ile mücadele sürecine dair açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, artışların devam etmesi durumunda sınırlamalar geleceğini belirtirken, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bu senaryo karşısında gerekli tedbirleri hazırladığını belirtti. Özlü, "Biz bu süreçle ilgili alınması gereken tedbirler konusunda tüm adımları, bütün basamakları, yapılması gereken tedbirleri hazırladık. Tavsiyelerin zamanlaması, kapsaması, dozajı kamu yönetiminin elinde" ifadelerini kullanırken, büyükşehirlerdeki hastanelerde oluşan koronavirüs test yoğunluğuna da dikkat çekerek, "Test için kuyruklar var ve yoğun bakım yataklarında, ağır vakaların sayısı artıyor. Ciddi sorunlar yaşanabilir" dedi.  

Sağlık personelinin bu süreçte en çok yıpranan kesim olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Özlü, "Herkese büyük bir sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki günlerde daha kötü tablolara evrilmemek için hiçbir şey yokmuş gibi tedbirleri göz ardı etmek bizi üzüyor. Hepimiz her gün hastaneye gelirken bugün enfekte olacak mıyım diye korkarak geliyoruz." diye konuştu.