Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara'dan Sigara İçenlere Kötü Haber!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüsle ilgili Wuhan kentinde yapılan bir araştırmanın sonucunu paylaştı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara'dan Sigara İçenlere Kötü Haber!

Sigara içenleri uyaran Prof. Dr. Kara, sigara içenlerin , sigara içmeyenlere göre Kovid-19 hastalığını 2.4 kat daha ağır geçirdiğini söyledi. Kara, "Eğer sigara içiyorsanız, şimdi bırakma zamanı. Ne kadar çabuk bırakılırsa, o kadar iyi. Wuhan'da yapılan araştırma, COVID-19 olan ve aktif sigara içenlerde, hastalığın ağır seyretme olasılığının 2.4 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 9 Nisan 2020 itibariyle Türkiye'deki koronavirüs güncel tablosunu paylaştı. Bugün 28 bin 578 kişiye test yapıldığına yer verilen tabloya göre, 4 bin 56 yeni vaka tespit edilirken, ülkemizde 24 saat içerisinde 96 can kaybı yaşandı. Türkiye genelindeki toplam vaka sayısı açıklanan son verilerin ardından 42 bin 282'ye yükselirken, şimdiye kadar toplam 908 vatandaşımızı koronavirüs nedeniyle kaybettik.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı tablonun yanı sıra, "Hastalarımızdan 296’sı daha şifa buldu. Taburcu olan toplam hasta sayımız 2.142’ye ulaştı. Günlük 30.000 test hedefimize ulaşmak üzereyiz. Artan test sayımıza rağmen vaka artış hızı düşme eğiliminde. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Evde kalalım." açıklamasını yaptı.