Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu! Maskeye tamamen veda ne zaman ?

Koronavirüs ile mücadele sürecinde mutlu sona yaklaşılırken, Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan zorunlu maskeye vedanın yakın olduğunu duyurdu. Maske yasağı tamamen ne zaman kalkıyor ? işte detaylar..

Bilim Kurulu Üyesi Duyurdu! Maskeye tamamen veda ne zaman ?

2019'un Aralık ayında Çin'de ilk kez görülen, ardından da 2020 yılını Mart ayında ilk kez ülkemizde görülen ve hızla yayılan koronavirüs pandemisiyle mücadelede sona epey yaklaşıldı. Hastalık ile mücadele kapsamında getirilen yasaklar normalleşme ve hastalığın etkisini iyice azaltmasıyla birlikte kaldırılmaya devam ediyor. 

Özellikle hastalığın ülkemizde görülmeye başlamasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu yaptığı toplantılar ve aldığı kararlar ile hastalık ile mücadelede yol haritası çizmeye devam ediyor. Bu konuda Bilim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, katıldığı televizyon programında heyecanlandıran önemli açıklamalarda bulundu. 

Ramazan Bayramında sosyal etkinlikler kısıtlı olmalı

İlhan, önümüzdeki hafta toplanacak Bilim Kurulu sonrasında güzel haberler ile insanların karşısında olmayı istediklerini duyurdu. Vaka ve vefat sayılarında son dönemlerde yaşanan düşüşe dikkat çeken İlhan, sürecin böyle olumlu ilerlemesiyle birlikte ve vatandaşların aşılarımı tamamen vurulmasıyla birlikte herşeyin iyiye gideceğini belirtti. Önümüzdeki Ramazan Bayramını hatırlatan İlhan geçtiğimiz senelerde bayram sonrasında yaşanan vaka artışlarına dikkat çekti ve bayramda sosyal etkinliklerin kısıtlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yaz daha rahat geçecek

Önümüzde bayram sürecinin dikkatli geçirilmesiyle birlikte yaz sürecinin daha rahat geçeceğine vurgu yapan İlhan, Bayramda yapılacak ziyaretlerde ortamların iyice havalandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Okullarda maske kullanımı ele alınacak.

Bilim Kurulunun önümüzdeki hafta toplanacağını söyleyen İlhan, kurulda okullarda maske kullanımı dahil bir çok konunun kurulun masasında değerlendirileceğini, fakat uçak, tren, otobüs ile gerçekleştirilen uzun süreli yolculuklarda maske takmanın olumlu olacağına inandığını belirtti.