Bilim Kurulu Üyesi Canlı Yayında Açıkladı: Daha Sert Tedbirlerin Zamanı Geldi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, koronavirüs salgınına yönelik daha sıkı tedbirlerin alınma zamanının geldiğini söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Canlı Yayında Açıkladı: Daha Sert Tedbirlerin Zamanı Geldi

NTV canlı yayınında salgının gidişatına yönelik değerlendirmelerde bulunan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz, 30 bin vaka ile Türkiye'nin Avrupa'da en çok vaka görülen ülkesi olduğunu, geçtiğimiz hafta alınan tedbirlerin faydasının görülmediğini, daha sert tedbirlerin alınma zamanının geldiğini söyledi. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Geçtiğimiz hafta alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve diğer tedbirlerin büyük bir yararının olmadığını görüyoruz. Bunun da yeni kısıtlamaları getireceğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle bugün de yeni kararlar açıklanacaktır. 30 bin vaka ile Avrupa'da birinci sıraya oturmuş durumundayız. İnsan hareketliliğini azaltma adına bugün adımlar atılacaktır. Daha sert tedbirlerin alınma zamanı artık gelmiştir." diye konuştu.

2 haftalık tam kapatmanın etkili olabileceğini fakat daha sonra tekrar artış görülebileceğini, salgında sürdürülebilir tedbirlerin daha faydalı olacağını söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi, "Salgının ne kadar süreceğini bilmediğiniz için 14 günlük kapatma etkili ama kapatmanın ardından gevşemeyle birlikte vaka sayıları artıyor. Salgında sürdürülebilir tedbirlere gitmekte fayda var. Aslında birçok tedbir uygulanabilir. Tam kapatma da buna dahildir ama bunların hepsinin artısının eksisinin düşünülmesi lazım. Ekonomik ve sosyal boyutlar da var" dedi.