Bilim Kurulu Üyesi: ‘’Aile İçi Buluşmalar Hiç Güvenli Değil’’

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü özellikle Karadeniz’de artan ciddi vaka sayılarından sonra DHA muhabirine açıklamada bulundu. Vatandaşları uyaran Özlü, maske ve mesafe hakkında konuştu.

Bilim Kurulu Üyesi: ‘’Aile İçi Buluşmalar Hiç Güvenli Değil’’

Malum karedeniz insanı sıcakkanlı, dost canlısı, aile ilişkileri güçlü. Evlerde, mahallelerde, köylerde konu komşu akraba bir arada hep birlikte yeniliyor, içiliyor. Kardeşler, kuzenler hep birlikte sohbet ediyorlar, birlikte vakit geçiriyorlar. İçlerinden biri pozitifse bütün aileye ulaşmış oluyor çünkü çok kolay bulaşıyor gerçekten. Onun için şu dönemde ev içi aile içi buluşmalar hiç güvenli değil. Dikkatli olmak lazım. En ufak bir dikkatsizliği affetmiyor virüs hemen bulaşıyor ve aile boyu hastalık ortaya çıkıyor.

‘’Bir araya gelmekten uzak durmak lazım’’

 Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü‘’ Bu dönemde bir araya gelmelerden biraz uzak durmakta fayda var. Aile içi hane halkıyla beraber yeme içme işleri böyle olmalı. Buluşmalar, bir araya gelmeler çok kısa olmalı, mümkün olduğunca açık havada yapılmalı’’ diyen Özlü maske uyarısında bulundu. ‘’Kalabalık sokaklar, caddeler, meydanlar, maçlar, konserler, açık havada bile olsa bulaşma açısından mesafe korunmadığı için ve herkes de maskesini takmadığı için maalesef bulaşma riski taşıyor.

‘’Sizin maskeli olmanız tek başına yeterli değil. Yani başkalarının da maskesini takmış olması lazım. Siz maske takarak beni koruyorsunuz. Ben maske takarak sizi koruyorum. Herkes maske takarsa hepimiz birbirimizi koruyoruz ama içimizde biri maske takmadığı zaman hepimiz maskeli olsak bile bulaş riskine maruz kalıyoruz. Onun için dostlarımıza, arkadaşlarımıza, insanımıza, halkımıza saygılı olmanın gereği olarak mesafenin korunmadığı sosyal alanlarda maskeyi takmak lazım. Kalabalık, kapalı alanlarda çok vakit geçirmemek lazım; işte aile içi buluşmalardan biraz uzak kalmak lazım.’’ diyerek uyarılarda bulundu.