Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Maske Kuralının Esnetileceği Tarih Netleşiyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Pendik belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı yayılan toplantıda koronavirüs salgını ve aşı tavimine dair açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Maske Kuralının Esnetileceği Tarih Netleşiyor

Aşılamanın artmasıyla koronavirüs kısıtlamalarının da kaldırılmaya başlayabileceğini söyleyen Prof. Dr. Ateş Kara, okullara ilişkin ise kademe kademe açılışın daha doğru olacağını söyledi.

2021 YILI YAZ AYLARINDA RAHATLAMA OLACAK

Maske takma kuralına dair de değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yaz aylarını işaret ederek, "Maske takmanın hafiflemesi için birincisi vaka sayılarımız azaldı. İkincisi aşıların hızla uygulandığını görüyoruz. Eğer planlanan şekilde aşılarımız ulaşır ve planladığımız şekilde dağıtabilirsek belki maskeye olan ihtiyacımız bir miktar azalacaktır. Bizim bundan sonra ülke olarak, kendimizi iyi hissetmediğimiz ve enfeksiyon olduğunu düşündüğümüz zaman maske takar hale gelmemiz gerekir ki bu salgınlara bu yaygın enfeksiyonlara karşı önüne geçebilelim. Genel rahatlamamız ne zaman olur diyecek olursak, aşıyı ne kadar uygulayacağımıza, bizim aşıyı ne kadar kabul edeceğimize bağlı ama bu dönem her halde 2021 yılının yaz aylalarında bir miktar olacaktır. 2022 yılında daha da rahat olabilir" diye konuştu.