Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Koronavirüs En Çok Bu Yaş Aralığına Bulaşıyor

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz yaptığı açıklamada koronanın en çok görüldüğü yaş grubunu söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Koronavirüs En Çok Bu Yaş Aralığına Bulaşıyor

Koronanın en çok görüldüğü yaş grubu açıklandı.

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz bir son dakika açıklamasında bulundu. Kayıpmaz yaptığı açıklamada , son dönemlerde coronavirüs vakalarının en sık görüldüğü yaş gruplarına değindi. Acil servise başvuran koronavirüs hastalarının durumlarını değerlendiren Doç. Dr. Kayıpmaz, son günlerde daha çok 25 ile 49 yaş arasındaki vatandaşların geldiğini söyledi.

Doç. Dr. Kayıpmaz, yaptığı açıklamasında, "Öncelikle başvuranların yaşlarına bakalım. Başvuranlarda büyük vaka çoğunluğunun 25 ile 49 yaş arasında olduğunu görüyoruz. Genel anlamıyla baktığınızda da 15 ila 64 yaş arasındaki hastaların daha çok tanı aldığını görüyoruz. 25 ile 49 yaş arasındaki yoğunlaşmaya odaklandığımızda aslında günlük yaşantının içerisindeki kişilerin daha fazla enfekte olduğunu görüyoruz. Bu yaş grubu sosyal yaşantının içinde aktif, iş yaşantısında aktif veya dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçiren grupta aktif. Bundan dolayı daha çok vaka bu yaş grubunda. Ama yine de ağır hastalarımızın bir çoğunu 60 yaş üstündeki bireyler oluşturuyor. Bu şu demek değil; sadece 60 yaşın üzerindekilerde hastalık ağır seyrediyor. Gençlerde de ağır seyredenler var. Gençlerde de yoğun bakıma yatan hastalarımız var. Ciddi solunum yetmezliği olan hastalarımız var. Yani bu hastalık sadece ileri yaş grubunun hastalığı değil. Gençlerde daha fazla görülüyor. Belli yaş grubunun üzerinde de daha ağır seyrediyor ve yoğun bakımda hastaların yatması gerekebiliyor. Ama şu da bir gerçek ki genç hastalarımızdan da ne yazık ki kaybettiklerimiz var"  ifadelerini kullandı.

ANKARA 'DA VAKA SAYISI AZALDI

Ankara 'daki vaka sayısına da değinen Kayıpmaz, "Ankara'nın en büyük kliniği biziz. Bizim kliniğimizde de gördüğümüz şu ki 2 hafta öncesine göre olası vaka tanımına uyan hasta sayımızda bir miktar düşüş var. Bu düşüş filyasyon ekiplerimizin yoğun çabasına, insanlarımızın tedbirlere sıkı sıkıya uymasına bağlı. Burada basın mensuplarımızın yapmış olduğu yayınların da çok büyük etkisi var. İnsanlarda ciddi bir farkındalık oluştu. Ve bu farkındalığın neticesinde de insanlar daha tedbirli davranışlar sergilemeye başladı. Sonuç itibarıyla biz tedbirleri sıkı tuttuğumuzda bu, vaka sayılarına düşüş şeklinde yansıyor" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA