Bilim Kurulu Üyeliğinden İstifa Eden Prof. Dr. Alpay Azap, İstifasının Nedenini Açıkladı

Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs bilim kurulu üyeliğinden ayrıldığını açıklamıştı. Salgının ilk dönemlerinde ekranlarda sık sık görülen Prof. Dr. Alpay Azap, istifa gerekçesini iş yoğunluğu olarak gösterdi.

Bilim Kurulu Üyeliğinden İstifa Eden Prof. Dr. Alpay Azap, İstifasının Nedenini Açıkladı

Koronavirüs salgınının ilk dönemlerinde ekranlarda sık sık görülen Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Alpay Azap, bu görevinden ayrıldı. Uzun süredir medyada da görülmeyen Azap'ın Bilim Kurulu toplantılarına katılmadığı ve iletişim kanallarından da ayrıldığı kaydedildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Azap, istifa haberlerini doğrularken, istifasına ilişkin, "Faydalı olamadığımı düşündüğüm ekim ayından beri toplantılara katıl(a)mıyorum. Zaten yükselen ikinci dalga hastaneden kafamı çıkarmama izin vermiyordu. Sonrasında da sınırlı enerjimi hastalara, bilimsel araştırmalara ve derneğe ayırmaya karar verdim. Basından da uzak durup işimi yapmaya çalıştım.Beni arayan, yayına davet eden basın mensuplarının çoğuna da durumu anlattım. Bir haber değeri görmedikleri için olsa gerek, duyurmadılar. Dün yine bir davet için arayan Yavuz Oğhan'a durumu anlatınca, o haber değeri gördü bunda. Sonuç olarak ayrılmam yeni değil aslında" dedi.