Bilim kurulu toplantısı erkene alındı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günü toplanması kararlaştırılan koronavirüs bilim kurulu toplantısının erkene çekilerek bugün 26 Nisan Salı gününe çekildiğini duyurdu.

Bilim kurulu toplantısı erkene alındı!

Koronavirüs ile mücadele süreci aktif rol alan ve hastalık ile mücadele de izlenecek yol haritasını belirleyen Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu toplantılarına devam ediyor.

Bilim Kurulu toplantısı erkene alındı

Geçen hafta toplanması planlanan ancak alınan karar ile bu Çarşamba toplanacak olan koronavirüs bilim kurulu toplantısı bu seferde erkene alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs bilim kurulu üyelerinin toplantısının yarın 26 Nisan 2022 Salı günü yapacağını duyurdu.

Bakan Koca, toplantının erkene alındığı bilgisini sosyal medya hesabından duyurdu.Koca paylaşımında “Hayırlı kararları Çarşambaya bırakmayalım, Salı günü toplanalım.- Bilim Kurulu beklenen toplantısını yarın yapıyor " ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu üyelerinin toplantıda daha önceden getirilen kısıtlamaların bir kısmını daha kaldırması bekleniyor. Kurulun bir önceki toplantısında HES kodu uygulamasının ve açık alanlarda maske kullanım zorunluluğunun kaldırılması kararı alınmıştı.Bilim kurulu toplantısı sonrasında Bakan Koca'nın yazılı açıklaması yapması ve alınan kararları paylaşması bekleniyor.