Bilim Kurulu Toplantı Tarihi Belli Oldu: İşte Beklenen Yeni Kısıtlamalar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı için tarih açıklandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Vaka artışının hızlanması nedeniyle yeni önlemlerin masada olduğu öğrenildi.

Bilim Kurulu Toplantı Tarihi Belli Oldu: İşte Beklenen Yeni Kısıtlamalar

Bilim Kurulu toplantı tarihi belli oldu: Yeni kısıtlamalar gündemde.

Koronavirüs salgınında vaka artışı Türkyie genelinde birçok bölgede devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere tırmanışa geçen koronavirüs vakaları ile ilgili son dakika haberi geldi. Hürriyet'ten Nuray Babacan, bugün kaleme aldığı yazısında salgında aç kapa önlemlerinin gündemde olduğunu söyledi. 

İSTANBUL'DA VAKA ARTIŞI

Bakan Koca geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, İstanbul'daki corona vaka artışına değindi ve tüm Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu, İstanbul'un vaka olarak Ankara'yı 5'e katladığını söyledi. İstanbul'un yanı sıra Türkiye geneli hemen hemen her şehirde vaka artışının olduğu bildirilirken, Anadolu'da ikinci zirvenin yaşandığı açıklandı. Vaka artışları sonrası İl hıfzıssıhha kurulları yeni kararlar almaya başladı. Birçok şehirde çocuk parkları kapatıldı ve 65 yaş üstü vatandaşların semt pazarlarına girmelerine kısıtlamalar getirildi. 

BİLİM KURULU TOPLANTI SAATİ

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bu hafta yeniden gerçekleştirilecek. Edinilen bilgilere göre 28 Ekim 2020 Çarşamba günü kurulun toplanacğaı öğrenildi. Saat 17.00 civarında başlayacak toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameralar karşısına geçecek ve koronavirüste son durumu aktaracak.  Edinilen bilgilere göre İstanbul ve Marmara Bölgesi başta olmak üzere birçok şehir için yeni tedbirlerin alınmasının gündemde olduğuna yer verildi. Bakan Koca, son açıklamalarında kapalı alan uyarısı ve evlere misafir gelmemesi uyarılarını yaparken toplantıda kapalı alanlar için yeni önlemlerin alınacağı bildirildi. 

HANGİ KISITLAMALAR GELMESİ BEKLENİYOR?

Hürriyet'te yer alan habere göre apartman ve site önlerinde , bahçelerinde toplanma alanlarına kısıtlama gelmesi , buralarda toplanmanın yasaklanacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra köy konaklarına da yasak geleceği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı'ndan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelen açıklamalarda , şimdilik sokağa çıkma yasağı düşünülmediği, bunun gündemde olmadığına yer verildi. 

kamubulteni.com | Ankara