Bilim Kurulu Sonrası Bakan Fahrettin Koca Açıklama Yapıyor

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada kurulda alınan kararları duyurdu.

Bilim Kurulu Sonrası Bakan Fahrettin Koca Açıklama Yapıyor

Son dakika: Bakan Koca açıklama yapıyor.

İştE Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca'nın açıklamaları:

"Bir yıl boyunca tüm dünyanın ortak gündemi pandemi oldu. Hayatımız değişti. 69 milyon kişiye virüs bulaştı. 1 bucuk milyonu aşkın insan hayatını kaybetti. Her ülkede korona görüldü. Benzer seyir tüm ülkelerde farklı oranda da olsa kendini gösterdi. Ülkemizde aldığımız önlemlerle virüsün gelmesini geciktirsek de bu seyirden kaçamadık. Kurul , tüm dünyadaki ve ülkemizdeki seyri ve gelişen yeni durumları değerlendiriyor. Bilim insanlarımız kılavuzlarla , tedavi yöntemleri ile trüm konularda görüşlerini paylaşmaktadır. Pandeminin ülke içindeki yönetimine yönelik kararlardabilim kurulunun çalışmaları önemlidir. Nisan ayındaki bulaşıcılık tedbirlerle bir nebze kontrol altına alındı. Yaz aylarında da dalgalı bir seyir vardı.

Son birkaç ay içinde hızlı artışa geçtik. İnsanların kapalı alanlarda toplanması vakaları arttırdı. Bugün itibarıyla toplam test sayısı 20 milyonu, pozitif vaka sayısı 1.5 milyonu aştı. 15 bine aşkın insanımız hayatını kaybetti. Gittikçe artan yoğunlukta tedbirler sıkılaşıyor. 

Nisan'a göre günde 5 kat daha fazla vaka , daha fazla vefat var."

VAKA SAYISININ ARTTIĞI İLLER

Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu vaka sayısı artıyor. 

VAKA AZALAN İLLER

İstanbul, Ankara ; izmir, bursa, kocaeli, konya, sivas, kahramanmaraş ve gaziantep'te vaka artışı düşmeye başladı. 

AŞI

Önümüzdeki günlerde tedbirlere aşıyı da ekleyebiliriz. Dünyadaki çalışmaların çoğu başarısını kanıtlamış değil. Kendi çalışmamız bir yana etkisi kanıtlanmış aşılara odanlanacağız. 

Ülke olarak ekonomik yükünü dikkate almadan en iyi en yaygın aşıları temin etmek için yoğun gayret gösterdik.

Birkaç gün içinde teslimat yapılacak. Kademeli şekilde 50 milyon doz gelecek. mRNA aşısı için görüşmeler devam ediyor. Yeni sonuçları iyi olduğu bildirilmiştir.

İşte canlı yayın.