Bilecik Valisi'nden Gençlere Koronavirüs Uyarısı

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, koronavirüsle mücadelenin genç-yaşlı hep birlikte gerçekleştirilmesi gerektiğini, hastanelerde nice koronavirüs tedavisi gören gençler olduğunu, an itibariyle 18-49 yaş aralığının vakaların %65'ini oluşturduğunu söyledi.

Bilecik Valisi'nden Gençlere Koronavirüs Uyarısı

Ertuğrul Gazi Caddesi'ndeki iş yerleri, otogar ve durakları denetleyen Şentürk, koronavirüs uyarılarında bulundu. Vali Şentürk, "Mücadelede el birliği yapmamız gerekiyor. Sayılarını arttırdığımız filyasyon ve salgın denetimi ekiplerimiz sahada yoğun bir şekilde çalışıyor. Pozitif vaka olup da piyasada gezen insan istemiyoruz. Özellikle umuma açık alanlarda toplu gezmeler oluyor, gençler bir araya geliyorlar. Gençlerde Kovid-19'u daha hafif seyredenler oluyor ama gençlerden de vefat edenler, ağır seyredenler var. Hastanemizde nice Kovid-19 tedavisi gören gençler var. Şu anda vakalara baktığımızda 18-49 yaş aralığı yüzde 65 oranında." ifadelerini kullandı.

Vali Şentürk vaka artışıyla ilgili, "Doğum günü partisiydi, hanımların günüydü böyle bir araya gelmeyi gerektirecek faaliyetlerden uzak durmamız gerekiyor. Bu artış direncini bizim tersine çevirmemiz lazım, bunun yolu da belli. Maske ve mesafe hususuna titizlikle dikkat edeceğiz" dedi.