Berberler Ne Zaman Açılacak?  (Kuaförler, Güzellik Salonları, Berberler hakkında Karar Belli Oluyor)

Tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından berberler, güzellik salonları ve kuaförlerin açılıp açılmayacağı merak konusu haline gelirken, Pazartesi gününden sonra ilgili iş yerlerinin tedbirlere uyularak açılması beklentiler arasında. Çin'in wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve 3 milyonun üzerinde insanın ölümü, milyonlarca insanın hastanelerde ölüm kalım savaşı vermesi, milyonlarcasının da işsiz kalmasına neden olan koronavirüs nedeniyle alınan tam kapanma kararında so

Berberler Ne Zaman Açılacak?  (Kuaförler, Güzellik Salonları, Berberler hakkında Karar Belli Oluyor)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından ihtiyatlı normalleşmenin başlayacağı, bu sürecin Haziran ayına kadar süreceği, daha sonra görece daha rahat günlerin beklendiğini belirtirken, koronavirüs pandemisi nedeniyle en fazla iş yapacakları süreçte kapalı olan kuaförler, berberler, güzellik salonlarının ne zaman açılacağı ise henüz netleşmiş değil. 

Pazartesi günü yapılacak toplantının ardından tüm gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Bu haberin daha fazla insana ulaşmasını istiyorsan sosyal medya hesaplarından paylaşabilir, Whatsapp ve diğer uygulamalarla arkadaşlarına gönderebilirsin.

TESK'ten Tüm İş Yerleri için Çağrı Geldi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Pazartesi gününden sonra tüm iş yerlerinin açılması için çağrıda bulundu.

PAZARTESİ GÜNÜ İŞ YERLERİ AÇILMA MÜJDESİ BEKLİYOR

TESK Genel Başkanı, "415 meslek dalında esnaflık yapan 2 milyonu aşkın üyemiz Covid-19’dan en fazla etkilenen kesim olmuştur. 14 aydır kapalı olan işletmeler ile işyeri sahiplerimiz dört gözle pazartesi günü sabahı işyerlerini açmayı beklemektedirler" ifadelerini kullandı.

1.5 YILDIR BÜYÜK FEDAKARLIK GÖSTEREN ESNAFIN SESİ DUYULMALIDIR

Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ilk kez tespit edildikten sonra 1.5 yıldır ekonomileri ve hayatları perişan eden koronavirüsün esnafı derinden yaraladığını vurgulayan Bendevi Palandöken, "Kayıtlı ekonomi içerisinde yer alan esnaf ve sanatkarlarımızın işyerleri 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü yeni yasaklama olmadan açılmayı beklemektedir. Bunun için zaman kaybedilmeden, Pazartesi günü beklenmeden işletmelerin açılışları ile ilgili kafalardaki soru işaretleri giderilmeli ve çalışma şekil ve şartları belirlenmelidir. Tüm sektörlerde endişeli bekleyişe bir son verilmelidir. Çünkü iş yapamayan on binlerce esnaf ayakta kalma ve yaşam mücadelesi verirken belirsiz bekleyiş esnafımızı tedirgin etmektedir. Zamanında tedarik olması için şimdiden tedbir alınmalı" ifadelerini kullandı.

ESNAF ÖZEL GÜNLERDE İŞ YAPAMADI

Esnafın özel günlerde , bayram öncesi ve bayramda da gelir elde edemediğine dikkat çekıen TESK Genel Başkanı Palandöken, "Esnafımızın biriken borçlarının ödenmesi ve ayakta kalması için zaman kaybedilmeden işyerlerinin açılış kriterleri hemen belirlenmeli ve 17 Mayıs sonrasına erteleme yapılmamalı. Çünkü esnafımızın kapanmaya değil acil açılmaya ihtiyacı var. Bu desteğin artık esnafımıza verilmesi kaçınılmaz oldu. Esnafımızın daha fazla mağdur edilmesine müsaade edilmemeli. Aylardır kapalı olan ve iş yapamadığı için büyük mağduriyet yaşan esnafımızın derin bir nefes alması sağlanmalıdır" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Milletimize söz verdiğimiz şekilde, Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları Kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz Mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı ile birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği 2020 Mart ayından beri, aldığımız tedbirlerin tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Aldığımız tedbirleri de vatandaşımızın işine, aşına , ekmeğine zarar vermeyecek şekilde uygulamaya özen gösteriyoruz. Amacımız, sürecin en az hasarla , en az kayıpla atlatılabilmesini sağlamaktır." demişti.

ABD'DE MASKE VE MESAFE KURALLARI ESNETİLİYOR

ABD'de Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi , koronavirüse karşı tamamen aşılanan kişilerin, özel durumlar haricinde dış mekanlar ve iç mekanların çoğunda maske ve sosyal mesafe kuralına uymasına gerek kalmadığını ilan etti. 

Kararın ardından ABD Temsilciler meclisindeki Cumhuriyetçi senatörler, maskelerini çıkararak, kutlama yaptı. Senatörler alkışlarla , 'Merhaba özgürlük' şeklinde kutlamalar yaparken, maskelerini çıkardı.

ABD Başkanı Biden yönetimi, koronavirüsle mücadelede ülkenin sağlık işgücünü desteklemek ve gelecekteki salgın hastalıkları, sağlık sorunlarına ilişkin 7.4 milyar dolar ayırdığını ilan etmişti.