Beklenilen Vaka Sayılarına Ulaşılmazsa Sadece "Okullar" Açılabilir

Koronavirüs tam kapanmanın son günlerine girilirken, bayram sonrası başlayacak kademeli normalleşmede detaylar da yavaş yavaş belli olmaya başlıyor.

Beklenilen Vaka Sayılarına Ulaşılmazsa Sadece "Okullar" Açılabilir

Ramazan Bayramının ardından okulların vaka sayılarının düşmesiyle açılabileceği art arda gelen açıklamalarla netleşmeye başlarken, kafe, restoran, şehirler arası seyahat gibi konular ise vaka sayılarına bağlı gibi duruyor.

Hedeflenen vaka sayılarına inilmemesi halinde başlangıçta sadece okulların açılacağı, daha sonra yavaş yavaş sokak kısıtlamalarının ve işletmelerin vaka sayıları göz önüne alınarak tedbirlerle açılması tartışılıyor. Koronavirüs bilim kurulu üyelerinden de yapılan açıklamalar, Bayram sonrası tam açılmanın olmayacağının net bir şekilde vurgulanması şeklinde.

İçişleri Bakanı Soylu, bugün düzenlediği basın toplantısında Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulunurken, bayramın ardından kademeli normalleşme sürecine geçileceğini söylemişti.  Bayramdan sonra vakaların düşmesi halinde kafe ve restoranların yine kapalı alanda hizmet vermeyeceği, açık alanlara yönlendirmelerin olacağı, açık alan sıkıntısı yaşayan işletmelere de belediyelerin kolaylık sağlamasının beklendiği belirtiliyor.