Balıkesir'de de Koronavirüs Vaka Sayıları Yükseliyor! Vali Uyardı: Karantinada Olması Gerektiği Halde Evlerinden Çıkanlar Var...

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yeni tip koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde, il genelinde 2 binden fazla kişinin evlerinde izolasyonda olduğunu söyledi.  

Balıkesir'de de Koronavirüs Vaka Sayıları Yükseliyor! Vali Uyardı: Karantinada Olması Gerektiği Halde Evlerinden Çıkanlar Var...

Balıkesir'de Koronavirüs Önlemleri Kapsamında 2 Binden Fazla Kişi Evde Karantinada

İlde bazı denetimlerde bulunan Vali Şıldak, basın mensuplarının koronavirüsle ilgili sorularına yanıt verdi. Vaka sayılarındaki artışın devam ettiğini söyleyen Şıldak, vakaların tamamının hastanede olmadığını, 2 binden fazla kişinin koronavirüs karantinasını evinde sürdürdüğünü söyledi.

Denetimlere rağmen bazı kişilerin koronavirüs karantinasında olmaları gerektiği halde bu kuralı ihlal ettiğini de söyleyen Balıkesir Valisi, "Vakaların tamamı hastanelerde tedavi edilmiyor. Bazı hafif, semptomu olmayan vakalar, eve gönderiliyor, evde tedavi süreçleri takip ediliyor. İşte bu vatandaşlarımızın kesinlikle evde kalmaları, evden çıkmamaları, evlerine ziyaretçi kabul etmemeleri gerekiyor. Bu, birinci grup. İkinci grup ise 'temasta' olarak adlandırdığımız, hastalarla temas etmiş olanlar. Onların da evlerinde kalıp dışarı çıkmamaları gerekiyor. Bu iki grubun toplam sayısı, 2 binin üzerindedir.Bu sorumsuzluğu göstererek toplumun sağlığını tehdit ediyorlar. Geçtiğimiz 24 saat içinde evinde kalması gereken 32 kişi sokağa çıktı. Bunları polisi ve jandarma tespit etti. Bu kişilere 3 bin lira üzerinde idari para cezası uyguluyoruz ve haklarında adli süreç başlatıyoruz" diye konuştu.

İl genelindeki maske kullanımına dair de açıklama yapan Balıkesir Valisi, kullanım oranlarınn giderek yükseldiğini söyledi.