Bakan Selçuk'tan Uyarılar Art Arda Geldi! "1000 TL Nakit Yardımı, Kısa Çalışma Ödeneği Yardımı gibi Yardımlar için Başvuruları Resmi Sayfalardan Yapın"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 TL devlet yardımı, kısa çalışma ödeneği yardımı, kira yardımı, banka kredisi destekleri gibi işlemler için resmi sayfalara başvuru yapılması gerektiğini, sahte elektronik posta ve SMS'lere karşı dikkatli, tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

Bakan Selçuk'tan Uyarılar Art Arda Geldi! "1000 TL Nakit Yardımı, Kısa Çalışma Ödeneği Yardımı gibi Yardımlar için Başvuruları Resmi Sayfalardan Yapın"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1000 TL devlet yardımı, kısa çalışma ödeneği yardımı, kira yardımı vb. gibi yardımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Devlet yardımlarıyla ilgili başvuru süreçlerinin resmi internet sayfaları üzerinden yapıldığını, İŞKUR, e-Devlet, ailevesalisma.gov.tr internet sayfalarından bir çok işlemin yapılabildiğini belirten Zehra Zümrüt Selçuk, bu süreçte sanal dolandırıcıların da ortaya çıktığını ve vatandaşları sahte elektronik postalar ve sms'ler ile yanlış yönlendirdiğini vurguladı.

Sahte elektronik postalar, cep telefonuna gelen sahte mesajlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, bu tür sayfalarda kişisel verilerin paylaşılmaması gerektiğine dikkat çekti. Selçuk, "Kısa çalışma başvuru ve ödeme sürecinde vatandaşlarımız, kişisel güvenlikleri için kendilerine İŞKUR resmi hesapları dışında gelen hiçbir e-posta ve SMS’e itibar etmesinler. Kişisel bilgilerini resmi kaynaklar dışında 3. kişilerle paylaşmasınlar.Kişisel kimlik bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Sadece 'www.turkiye.gov.tr', 'www.iskur.gov.tr' ve 'www.ailevecalisma.gov.tr' gibi resmi bağlantılardan bilgi alarak işlemlerinizi bu web siteleri üzerinden gerçekleştirin. Bakanlığımız ve İŞKUR tarafından yapılan bilgilendirmeler dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyin." ifadelerini kullandı.