Bakan Koca’dan Yeniden Kapanma Hakkında Flaş Açıklamalar

Son Dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarında yaşanan 40 kat artış sonrası konuştu. Yeniden kapanma olacak mı?

Bakan Koca’dan Yeniden Kapanma Hakkında Flaş Açıklamalar

Koronavirüs vaka sayıları son dönemlerde ciddi oranda arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vakalarda günlük 40 kat artışın olduğunu açıkladı.

Hastane Yükü 3 Kat Arttı

Koronavirüs vakaları ile ilgili hastane yüküne yansıyacak derecede bir artışın olmadığı belirten Bakan Koca, “Hastane yükü 3 kat kadar arttı. Ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz.” dedi.

Yeniden Kapanma Olmayacak

Yoğun bakım üniteleri için şuan açılma ihtiyacı olmadığını belirten Bakan Fahrettin Koca, “Panik havası yok. Yeniden kapanma ve benzeri durumlar olmayacak” dedi. Koca, açıklamasının devamında, “Kişisel tedbirlere uyarak artık koronavirüsle yaşamayı öğrendik. Koronavirüs bitti mi? Bitecek mi? Bitmeyecek. Bir Influenza gibi düşünün. Zaten son dönemde de belirtileri grip benzeri seyrediyor. Daha çok boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateşle seyrediyor ve beraberinde de kas ağrılarını görüyoruz. Ama ek hastalığı olanlarda hastaneye yatışa kadar giden sonuçlara sebep olabiliyor. Onun için dikkatli olmalıyız” diyerek vatandaşları koronavirüs hakkında uyardı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /