Bakan Koca’dan Maske Açıklaması Kalkıyor Mu

Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrası konuştu. Sağlık Bakanı Koca, bir hafta sonrayı işaret etti ve Çarşamba gününe dikkat çekti.

Bakan Koca’dan Maske Açıklaması Kalkıyor Mu

Koronavirüsle mücadelede yeni dönem sinyali veren Bakan Koca, 'Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.' dedi.

Salgınla mücadelede yeni yol haritası önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacak. Sağlık Bakanı Koca, maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bilgi vereceklerini de açıkladı.

Bakan Koca, salgınla mücadelede yeni dönem için bir hafta sonrayı işaret etti.

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları

‘’Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız. Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz."

Vaka sayısı pikini yapmış

‘’Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz.”

Turcovak her devlet hastanesinde uygulanacak

‘’Gelecek haftadan itibaren sadece eğitim-araştırma veya şehir hastaneleri değil, ilçeler de dahil olmak üzere her devlet hastanesinde uygulanmaya başlayacak. Martta da Omicron varyantına yönelik Turkovac aşısını tamamlamayı düşünüyoruz."