Bakan Koca’dan bir uyarı daha

Bakan Koca, Omicron varyantı ile ilgili bir uyarı daha yaptı. Artan vakalar karşısında ‘’Kendinizi koruyun’’ uyarısı geldi.

Bakan Koca’dan bir uyarı daha

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Omicron varyantına karşı vatandaşların kendini koruması konusunda uyarı yaptı. Çoğu kişinin hastalığı diğer varyantlara göre daha hafif atlatıldığı belirten Koca, vatandaşların kendini koruması gerektiğini ifade etti.

Sosyal medya paylaşımlarına devam eden Bakan Koca bugünkü tweetinde şu ifadeleri kullandı: ‘’ Yeni varyanta bağlı Covid-19’u çoğu kişi hafif atlatıyor. Fakat şu var ki, onlardan biri olup olmadığınızı hastalığa yakalandıktan sonra anlayabilirsiniz. Kendinizi koruyun.’’ İfadelerini kullandı.

Vaka sayısı 60 binin üzerinde

Omicron varyantı ile beraber dünya genelinde artan koronavirüs vakalarında Türkiye’de etkilendi. On gün içinde vakaların 3 katına çıktığı ülkemizde günlük vaka sayısı 60 binin üzerine çıktı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı son verilere göre 7 Ocakta virüse yakalanan hasta sayısı 63.214 olurken, 157 kişi hayatını kaybetti ve 406.796 test yapıldı.

Yeni tedbirler gündemde

Vaka sayılarının ciddi oranda artmasıyla beraber yeni tedbirler gündeme geldi. Tam kapanmanın olmayacağı ifade edilirken yüzde elli kapasiteyle toplu alanların kullanılması gündemde. Böylece, konser, lokanta, avm gibi işletmelerin yüzde 50 kapasiteyle çalışması gündemde.