Bakan Koca Yayınladı: İşte Bugünkü Korona Tablosu ve Vaka Sayısı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca açıklamasında Türkiye koronavirüs pandemisinde son 24 saatin verilerini paylaştı.

Bakan Koca Yayınladı: İşte Bugünkü Korona Tablosu ve Vaka Sayısı

Son dakika : Korona tablosu yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı covid 19 sayfası üzerinden duyuru yayımlandı. Yapılan son dakika açıklamasında 25 Aralık 2020 tarihinin koronavirüs tablosuna yer verildi. Bakanlık resmi internet adresi üzerinden Türkiye koronavirüs salgınında son duruma ilişkin yayımlanan tablo şu şekilde:

Dünkü korona tablosu için TIKLAYIN

ERDOĞAN'DAN AŞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı ile ilgili şunları söyledi:

"Ben tıp mensubu değilim, benim alanım ekonomi. Ama ülkemin başkanıyım. Tabi başta kendi danışmanlarım doktor olarak profesör danışmanlarım var. Sağlık kurulum var, bunun yanında Bakan'ım var. Kendilerinden edindiğim bilgilere göre, Çin'den gelecek olan anlaşmamız 50 milyon. Öncelikle sağlık elemanlarımız olmak üzere, bu aşılama sürecini başlatacağız. Aşı geldiğinde tüm arkadaşlarımız ile birlikte aşı olacağız. Aşı olacağımı yine bir Cuma çıkışı açıklamıştım.

Tüm vatandaşlarımı da bu hassasiyete davet ediyorum. Birlikte bu konuda bu işin mütaasısı olan doktorlarımızdır. Herkes bu alanda konuşmamalı. Konuşacak olanlar varsa hocalarımızdır, doktorlarımızdır. Değişik alanlarda hocalarımızın yaptıkları açıklamalarla bizim herhangi bir ihtilafa yol açmadan kimsenin de aslında virüsle savaşıyoruz aklına da virüs düşürmemeliyiz. Temennimiz inşallah bununla birlikte bu koronovirüs belasına karşı mücadelemizi en başarılı şekilde verelim. İlk etapta Çin var aynı zamanda Almanya var. Bu iki ülkeden gelecek aşılarla birlikte sürecimizi işleteceğiz."