Bakan Koca Uyardı: Siz Kararlı Olmadıkça İstenilen Sonucu Alamayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından koronavirüs salgınına ilişkin bilgilendirmelerini sürdürüyor. Kurallara uyum çağrısını yineleyen Sağlık Bakanı, kurallardan taviz verilmesi durumunda hasta sayısının artması ve yeni kayıplarla karşılaşılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Bakan Koca Uyardı: Siz Kararlı Olmadıkça İstenilen Sonucu Alamayız

Filyasyon ekiplerinin her vakada temaslılara ulaşarak pozitif kişilerin tespitini sağlaması halinde dahi kararlılıkla kurallara uyulmaması halinde sonuç alınamayacağını belirten Sağlık Bakanı, "Kurallardan taviz verirseniz, hasta sayımızın artması ve yeni kayıplarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Filyasyon ekipleri her vakada temaslılara ulaşıp, pozitif kişilerin tespitini sağlasa bile, siz bu savaşta kararlı olmadıkça istenilen sonucu alamayız. Tedbirde kararlı olun." ifadelerini kullandı.

Sağlık personelinin hayatlarının en uzun gecelerini yaşadıklarını hatırlatan Sağlık Bakanı ayrıca şu ifadeleri kullandı: Hayatımızın en uzun gecelerini yaşıyoruz. Hastalarını hayatta tutmaya çalışırken kendisi virüse yenilen arkadaşlarımız oldu. Pek çok arkadaşımız iyileşir iyileşmez mücadeleye geri döndü. Polikliniklerimiz 24 saat açık. Sizin için göreve her an hazırız. Ama en iyi çözüm tedbirdir.