Bakan Koca uyardı. ''Kalabalık ortamlardan kaçınalım''

Koronavirüs çıktığı günden beri uyarılarıyla vatandaşa çağrıda bulunan Sağlık Bakanı Koca, artan Omicron vakası sonrası yeni bir çağrı daha yaptı. Herkesi uyardı!

Bakan Koca uyardı. ''Kalabalık ortamlardan kaçınalım''

Vaka sayılarının farklı varyantlarla inişli çıkışlı hale gelmesi tüm dünya gibi ülkemizde de kendini hissettiriyor. Son olarak Omicron varyantı ile beraber ciddi sayıda vaka artışı tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Ülkemizde de Omicron varyantı ile beraber günlük Koronavirüs sayılarında ciddi artışlar yaşanmıştır. Vatandaşlara bu konu da sürekli uyarıda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, milyonları bir kez daha uyardı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mecburi olmayan ziyaretlerden uzak durulması gerektiğini belirtti.

‘’Kalabalık Ortamlardan Kaçınalım’’

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu. ‘’Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Bizim hareketliliğimiz azaldıkça virüsün daha hızlı yayılan varyantının da hızı kesilecektir. Omicron varyantının hızını keselim’’.

Son dönemlerde Omicron varyantının etkisini ülkemizde de hissettirmesi vaka sayılarının ülkemizde de hızla yayılmasına neden olmuştur. Kısa süre önce 20 bin civarındaki vaka sayıları 65 bin civarına ulaşmış ve daha fazla insan bu hastalığa yakalanmıştır.