Bakan Koca Sert Çıktı!

Sağlık Bakanlığı´nın önceki gün yayımladığı koronavirüs rakamlarında Türkiye'deki koronavirüs sayısının eksiye düştüğü belirtildi. Hesaplama hatası ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama geldi.

Bakan Koca Sert Çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaşanan olay ile ilgiliaçıklama yaptı ve "Durumu daha "ağır" ve Covid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'deki aktif koronavirüsü vakası sayısı -4716 olarak gerçekleşti. Açıklamaya göre dün, bin 924 yeni vaka tespit edildiği, 9 kişi hastalık sebebiyle vefat etti, 8 bin 302 kişi ise iyileşti. Salgın boyunca verilerin analizi konusunda kamuoyuna açık çalışmalar yürüten Prof. Dr. Fatih Tank, açıklanan son verilerle birlikte Türkiye'nin aktif vaka sayısının eksiye düştüğünü belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yanlış hesaplamayla ilgili bir sosyal medya hesabından bir  açıklama yayınladı. Bakan Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisandan beri yaşanan senkronizasyon hatası, aktif vaka sayısınınmatematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir. Problem çözülmüştür. Toplam aktif vaka sayısı 17.259 dur. İyileşen sayıları, yeni vakaların üzerinde. Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Durumu daha "ağır" ve Covid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz."