Bakan Koca Şehirleri Açıkladı: Bu 7 Şehirde Vakalar Artışa Geçti

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresi üzerinden bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, İstanbul başta olmak üzere 7 şehirde vaka sayılarının artışa geçtiğini söyledi.

Bakan Koca Şehirleri Açıkladı: Bu 7 Şehirde Vakalar Artışa Geçti

Bakan Koca açıklaıd: Bu 7 şehirde vakalar artışa geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu. Twitter adresi üzerinden açıklamada bulunan Bakan Koca, 7 şehirde vaka artışının görüldüğünü söyledi. 

7 şehrin il sağlık müdürleri ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Koca, salgında gelinen noktayı değerlendirdiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"İZMİR, GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ, ESKİŞEHİR, DENİZLİ, ADIYAMAN, AYDIN toplantılarında salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı değerlendirdik. İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım."

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı iddiaları sonrası şu ifadeleri kullandı:

”Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye’de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise sokağa çıkma yasağı konusunda şunları söyledi:

"Biz kovid ile mücadelemizi böyle yasaklar, serbestlikler üzerinde götürmüyoruz. Varsa da Cumhurbaşkanımız bunu açıkça paylaşıyor. İl il, ilçe ilçe tüm veriler incelenir. Alınması gereken tedbir varsa alınır. Mart ve Nisan ayında bazı tedbirler aldık.  O dönemde bile hafta sonları uyguladık. Şu an da  böyle bir şey gündemde değil. Burada en önemli tedbir vatandaşın kendisinin alacağı tedbirdir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA