Bakan Koca'dan İzmir için Uyarı: Şartlar Koronavirüs için Elverişli Hale Geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de meydana gelen depremin ardından koronavirüs uyarılarını da sürdürdü.

Bakan Koca'dan İzmir için Uyarı: Şartlar Koronavirüs için Elverişli Hale Geldi

İzmir'deki felaketin ardından herkesin can kurtarmak için çaba sarf ettiğini bu süreçte koronavirüs tedbirlerinin ihmal edilmiş olabileceğini söyleyen Bakan Koca, tedbirlere uyum konusunda gereken dikkati gösterme çağrısında bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

- Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin enkaz altındayken telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz sağlığına kavuştu, 1-2 güne taburcu olacak.

- Hastanelerimizde tedavi altına alınan kişi sayısı 896'dır. Bu sabah itibarıyla tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayımız 682'dir. 58 kişi servis ve yoğun bakımda yatırılmak üzere gözlem ve müşahede altına olan kişiler dahil toplam 214 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Yatan hastalarımızdan 8 kişi yoğun bakımda, 3 kişinin durumu maalesef ciddiyetini koruyor.

- Hepimiz can kurtarma derdindeydik. Koronavirüs tedbirlerini ihmal etmiş olabiliriz. Gerekli dikkati tekrar gösterelim. Depremin de tesiriyle İzmir'de şartlar virüs için elverişli hale geldi. Kurallara uyarak yeni can kayıplarının önüne geçelim.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI UYARDI: O BİNALARA KESİNLİKLE GİRMEYİN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, depremde can kaybının 51'e yükseldiğini, vatandaşların hasarlı binalar konusunda tedbirli olması gerektiğini söyledi. Oktay, "Özellikle hasarlı binalara, orta hasarlı da olsa, -ağır hasarlı binalara kesinlikle zaten müsaade etmiyoruz- hiçbir vatandaşımızın şu anda o binalara girmelerini önermiyoruz" dedi.