Bakan Duyurdu: 2 Milyon Haneye 1100 TL Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tam kapanma sosyal yardım programı kapsamında 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi aileye yaklaşık 2.2 milyar lira destek verildiğini açıkladı.

Bakan Duyurdu: 2 Milyon Haneye 1100 TL Yardım

Yanık, konuya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, tam kapanma sosyal yardım programı çerçevesinde daha önce 1000 TL ödenen yardımların 1100 TL olarak ödendiğini, toplamda 2.2 milyar liralık desteğin vatandaşlara aktarıldığını söyledi.

Bakan Yanık, "Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi haneye, 1100 lira tutarında, yaklaşık 2,2 milyar lira destek verdik. Ayrıca 2022 Sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları bu süreçte hak sahiplerine teslim edildi. Bu kapsamda ise 1,4 milyon vatandaşımıza 1 milyar liranın üzerinde ödeme yaptık." ifadelerini kullanırken, ödemelerin ihtiyaç sahibi ailelerin banka hesapları ve PTT kartlarına yatırıldığı, e-Devlet başvurularında banka hesabı ve PTT kart bilgisi bulunmayanların ödemelerinin ise Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla hanelere ulaştırıldığı kaydedildi.