Bakan Bu İllerde Yaşayanları Uyardı: Bilim Kurulu'nun Maske Kararı Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu ve maske kullanımı konusunda bilim kurulunun kararını duyurdu.

Bakan Bu İllerde Yaşayanları Uyardı: Bilim Kurulu'nun Maske Kararı Açıklandı

Maske uyarısı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti ve bilgilendirmede, toplantıda alınan kararlara yer verdi. Bakan Koca, toplam vaka sayısının 20 bin 921 'e çıktığını duyurdu. Hayatını kaybeden sayısı ise 69 arttı ve 425 oldu. 

MASKE TAKILMALI MI?

Son dönemlerde maske takılmalı mı takılmamalı mı? tartışması çokça konuşuluyordu. Basın açıklaması sornası gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Bakan Fahrettin Koca, maske kullanılmalı mı? kullanılmamalı mı ? sorusunu yanıtladı.

KURUL KARAR ALDI

Maske kullanımı konusunun Bilim Kurulu 'nda gündeme geldiğini söyleyen Bakan Fahrettin Koca, korona vakalarının çok görüldüğü illerde vatandaşların maske takması , özellikle hasta vatandaşların maske takmaları gerektiğini söyledi.

Sağlıklı vatandaşların ise market, toplu taşıma gibi kalabalık yerlere giderken maske takmasının faydalı olacağını söyledi. 

EN RİSKLİ İLLER

En riskli iller hakkında açıklamada bulunan Fahrettin Koca, "İstanbul'da 12 bin 231 vakamız, İzmir'de 1105, Ankara'da 860, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vakamız olduğunu söylemek istiyorum. Nüfusa göre en riskli illerimiz, İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Kocaeli ilk 5 ilimiz." dedi.