Azerbaycan'da 31 Ocak'a Kadar Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak

Azerbaycan'da koronavirüs vaka sayısında meydana gelen artışın ardından 31 Ocak'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması hayata geçirildi.

Azerbaycan'da 31 Ocak'a Kadar Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak

Azerbaycan'da koronavirüs vakalarındaki artış yetkilileri harekete geçirdi. Azerbaycan Bakanlar Kurulu, Ermenistan ile savaşın döneminde yerel saatle 21.00'dan itibaren hayata geçirilen sokağa çıkma kısıtlamasını uzatma kararı aldı. Bakanlar Kurulu kararıyla, 31 Ocak'a kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması süresince halk, SMS ile izin alarak en fazla 3 saat dışarı çıkabilecek.

Restoran ve kafelerin tamamiyle kapatıldığı ülkede, eczane ve market dışındaki tüm mağazalar sadece internet üzerinden satış yapabilecekler. 18 Ocak'a kadar Bakü dahil olmak üzere 17 şehir için giriş ve çıkışlar kısıtlandı. Bu şehirlerde sokağa çıkışlar SMS iznine tabi tutulurken, karantina süresince ülke genelindeki tüm açık ve kapalı alanlarda maske takmak zorunlu hale geldi. 31 Ocak'a kadar Bakü metrosu kapalı tutulacak, bu tarihe kadar ülke genelinde hafta sonları toplu taşıma araçları servis dışı olacak.