AVM Açılış Kapanış Saatlerinde Değişiklik ve Özel Sektöre Esnek Çalışma Açıklaması

AVM açılış kapanış saatleri ile özel sektör çalışanlarına esnek çalışma hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada , son haftalarda alınan yeni önlemlerin yansımalarının alındığına yer verilirken , yeni tedbirlere de yer verildi.

AVM Açılış Kapanış Saatlerinde Değişiklik ve Özel Sektöre Esnek Çalışma Açıklaması

AVM'lerde değişiklik ve özel sektöre esnek çalışma açıklaması.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da corona vakalarında ciddi artış yaşanmış, aynı artışın, Anadolu 'dan dönüşlerin başlaması ile birlikte daha da artması bekleniyordu. Ancak son günlerde Ankara 'da ve İstanbul 'da  corona vaka sayılarında düşüş görüldü. Alınan önlemlerin, yapılan uyarıların karşılık bulduğu, vaka sayısının azaldığına yer verilirken yeni tedbirlerin gündemde olduğu öğrenildi. 

Ankara 'daki son durum ile ilgili Sağlık Bakanlığına bilgilendirme metni gönderildi. Bakanlığa iletilen değerlendirme raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da olumlu yönde gelişme var. Bir ay önceki kurallara uyum ile şimdiki uyum farklı. Yüzde 50 uyum vardı neredeyse, bugün yüzde 100'e yakın maske ve mesafe uyumu var. Sokaklar ve kafe-restoran gibi mekanlarda yoğunluk azaldı. Son 10 günde vakalar sönmeye başladı"

AVM AÇILIŞ KAPANIŞ SAATLERİNE DÜZENLEME-ÖZEL SEKTÖRE ESNEK ÇALIŞMA

Kamu kurum ve kuruluşlarında personellerin kademeli çalışma düzenine geçmesinin ardından , iki şehrin daha da rahatladığını ifade eden yetkililer, yeni tedbirlerin gündemde olduğunu da ifade etti. 

AVM'lerin açılış kapanış saatlerinde değişiklik yapılmasının gündemde olduğu bildirilirken , özel sektör çalışanlarına da esnek çalışmanın gündemde olduğu öğrenildi. 

81 ŞEHRE GENELGE

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 şehre gönderilen "Temaslıların Doğru Bilgilendirilmesi" konulu genelgede; "Koronavirüs teşhisli hastalar tarafından temaslı kişiler hakkında yapılan eksik veya yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca karar alınarak bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında TCK'nın 206'ncı maddesi 'kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacağı' hükmü kapsamında gerekli işlem tesis edilecek. Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanların tespit edilmesi durumunda idari işlem tesis edilecek" denildi.

3 HAFTA SONRA

Uzmanlar, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 65 yaş üstüne toplu taşıma sınırlaması ve lokanta , kafe denetiminde yansımaların 3 hafta sonra görüleceğine yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA